Team Duro


Loppiaisrogaining 2012 by TM
07/01/2012, 15:06
Filed under: Kisaraportit | Avainsanat: , ,

Loppiaisrogaine12 reitti isona DropBoxissaPerinteinen loppiaisrogaining keräsi taas mukavan osanoton Nuuksion maastoihin. Duroa pistesuunnistusharjoituksessa edustivat Antti ja Tuomas. Kirjauduimme kahtena joukkueena, sillä Antti epäili hiukan, kestävätkö jalat, mutta huoli oli turha ja etenemisvauhti pysyi kummallekin sopivana loppuun asti. Suunniteltu reitti toteutui hyvin ja isommitta virheittä. Pimeän takia yksi rasti jätettiin väliin. Pisteitä kerättiin 111 ja matkaa kertyi gps-loggerin mukaan 48,7km. Tuloslaskenta on kesken ja sijoitus vahvistuu myöhemmin.

Vuoden 2012 avaus Loppiaisrogainessa tapahtui suht vähälumisessa maastossa ja nollakelissä viime vuoden hankien sijaan. Lunta oli maastossa ja poluilla kuitenkin monin paikoin kymmenkunta senttiä, joten pyörän valinneet suunnistajat työntelivät kulkupelejään varmasti oletettua enemmän. Etenimme koko matkan jalan kuten suurin osa muista.

Ehdimme suht hyvin suunnitella ja piirtää reitin. Jätimme loppuosan auki päätettäväksi sen mukaan, miten pimeällä onnistumme etenemään. Jalkinevalinta oli Speedcrossit ilman pohjallisia ja paksut neopreenisukat (tosin puristivat sivuilta), Antilla Sarvat ja ohuet neopreenisukat. Juomaa otettiin reppuihin kummallakin 2-3 litraa, energiaa maun mukaan ja hyvät led-valot (Lupine, Magicshine) sekä pakolliset varusteet. Reitti tallennettiin myloggerilla ja Antin Garminilla.

Startista suurin osa säntäsi samaan suuntaan rastille 22. Rastia 33 jyrkänteen alla pummasimme kuten useampi muukin, jotka menivät 5m päästä rastista ohi mennessään etsimään sitä jyrkänteen pohjoispäästä, missä rastiympyrä oli. 33-24 välillä pieneksi joeksi muuttuneen puron ylitys vaati hiukan tasapainoilua kaatuneella puulla, kierto tietä ja siltaa pitkin olisi ollut fiksumpi. Erikoista, että tässä mokasimme, kun aivan saman puron kierron olimme suunnnitelleet välille 45-35. Tosin päätimme sitten jättää kiertämättä luottaen, että taas löytyy ylityskelpoinen paikka. Alku meni muuten hyvin tarkasti planin mukaan. 29-53 välillä oli Velskolan keskukselta kolme eri reittivaihtoehtoa, jotka kaikki osoittautuivat yhtä nopeiksi. Rastit 38 ja 48 haimme eri järjestyksessä kuin muut siihen saakka samaa tahtia edenneet.

48-59 välillä puolivälissä puron ylitys tuotti ongelmia. Lankkusilta oli hävinnyt tulvavesien mukana. Onnistuimme kumminkin loikkimaan yli pienen kiertelyn jälkeen. Ennen 34:sta teimme pienen koukun, Antti kuitenkin löysi hyvin rastille. 25:n luulimme olevan kivellä, mutta rastimääre olikin kumpare. Rasti oli eri kumpareella kuin kartassa näkyvällä, joten pummimme pari minuuttia tätä. Rastia 37 lähestyessä oli jo varsin hämärää, tien varressa otimme valot käyttöön. 32:lla pidimme suunnitellun tuumaustauon ja päätimme jättää lisälenkin 51-41 väliin. 32:lta tuli pieni koukku pohjoiseen, kun lähdimme pimeässä hiukan väärään suuntaan. Kaivoin kompassin esiin tässä. Tulimme hiukan eri reittiä tielle, sitten pääsimmekin pitkän matkaa vauhdikkaasti. Borbackassa oli 1,5h aikaa jäljellä. Antti suunnisti hienosti rastille 50, matkalta poimimme peesiin roikkumaan yhden suunnistajan, joka käänteli karttaansa ja pohti, missä ollaan. Lumeen jääneistä urista oli jonkin verran apua.

Meillä oli 1:05 aikaa jäljellä. Päätimme yrittää hakea rastit 28 ja 46, vaikka välit vaikeilta näyttivätkin pimeällä mentäviksi. Ajauduimme 28:sta hiukan ohi. Peesissämme 50:lle tullut suunnitaja oli osunut suunnalla 28:lle ja tuli vastaan. Ehdotin, että jätetään paluu väliin ja jatketaan 46:lle. Maasto ja kartta eivät aivan vastanneet ja suuntakin hetkeksi kääntyi, mutta 46:n heijastin antautui valokeiloille. Otimme lopun tavoitteeksi 21 ja 23, mikä onnistui hyvin ja teitä pitkin vauhti oli hyvä. 23:lla Antti sanoi jatkavansa pk-vauhdilla maaliin. Otin loppuun pienen vk-spurtin ja sykkeet ylös, Pakankylän koululla aikaa olisi ollut ehkäpä 7 minuuttia, mutta päätin etten enää yritä rastia 20 pellolta.

Treenin keskisyke 138 ja maksimit lopun vk-pätkällä 170. Jalat tuntuivat lopussa yllättävän virkeiltä eikä ollut tönkkö-tunnetta seuraavana aamuna, ilmeisesti jotain apua on ollut syksyn pitkistä pk-lenkeistä juoksurattailla ja ilman. Mukava pitkä koko päivän pk-harjoitus – kaunista maastoa sekä useampi suunnistuksellinen rastiväli. Iso kiitos Miialle, Tiinalle ja muille järjestäjille!

Loppiaisrogainen tapahtumasivut

Iso kartta ja reitti


Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggaajaa tykkää tästä: